Duhet më shumë guxim për të harruar se për të kujtuar…

ObserverKult ua sjell disa thënie të Soren Kierkegaard:

Duhet më shumë guxim për të harruar se për të kujtuar.

Besimi fillon pikërisht aty ku arsyetimi mbaron.

Kush zvarritet përtokë nuk është i ekspozuar të rrëzohet aq lehtë sa ai që ngjitet majave të maleve.

Pleqëria mishëron parashikimet e rinisë.

Madhështia nuk ka të bëjë me të qenët ky apo ai, por në të qenët vetvetja, e këtë gjë secili e arrin, nëse do.

Kujtimet janë ngushëllues të mundimshëm.

Ironia është syri i mprehtë që di të pikasë gabimin, absurdin dhe kotësinë e jetës.

Jeta duhet kuptuar duke shikuar nga e kaluara, por jetohet duke bërë përpara.

ObserverKult