Aleksandër Dumas: Jeta është stuhi, miku im!

Jeta është stuhi, miku im. Në një moment je duke u ngrohur në diell, në një moment tjetër e sheh veten tek përplasesh pas shkëmbinjve.
Jeta është stuhi, miku im…
Ajo që të bën njeri të zotë është reagimi yt kur sheh tek afrohet stuhia.”/

Aleksandër Dumas

ObserverKult


Lexo edhe:

BENNI: JETA ËSHTË GJITHMONË ËSHTË DIKUSH QË NDIHET MË KEQ SE TI!

ObserverKult ua sjell disa thënie të shkrimtarit italian, Stefano Benni:
Pasuria dhe indiferenca shuajnë çdo gjë.
Sa i trishtë është ai njeri që i dashuron gjërat vetëm kur ato largohen prej tij.
Kliko për më shumë KETU

Lexo edhe:

MILAN KUNDERA: JETA ËSHTË TJETËRKUND

“Jeta është tjetërkund” është një referencë e fjalisë së famshme të Rimbaud-it. André Breton-i e citon në përfundim të Manifestit të mbirealizmit.
Në Paris, në maj të vitit 1968, studentët e shkruan si një parullë mbi muret e Sorbonës. Por titulli origjinal i romanit ishte Koha lirike.
E ndryshova kur pashë tmerrin në fytyrën e botuesve të mi që dyshonin nëse ndokush do mund të blinte një roman me një titull kaq abstrakt.

Koha lirike është rinia. Romani im është një epope e rinisë, një analizë e asaj që unë e quaj qëndrim lirik.
Qëndrimi lirik është njëra nga mundësitë e gjithkujt, njëra nga kategoritë themelore të ekzistencës njerëzore.
Nëse poezia lirike, si zhanër letrar, ka ekzistuar gjithmonë, kjo ka ndodhur ngaqë gjithmonë qëndrimi lirik është tipik për njeriun. Poeti është mishërimi i qëndrimit lirik.
Tekstin e plotë e gjeni KETU

ObserverKult