Dy poezi nga Sadik Krasniqi: Zbathur do eci udhës së nxehtë…

sadik krasniqi

Poezi nga Sadik Krasniqi

PORTA E LUANIT

Vala e bardhë rreh muret e Butrintit
unë i vë shpatullat Portës së Luanit
pres të vijnë Uliksi, Jul Cezari
e ndoshta edhe Aleksandri i Madh

i vë duart në ije ta rris këtë gjysmë porte
mos ta përkulin krenarinë
kur të hyjnë solmnisht në këtë qytet aq të bukur

zot si më hyjnë në dhe këmbët
për vesh gjak i zi e nata në sy

më zgjon një kukamë qyqeje

zot paskan kaluar kalëruar
Portën luanët e dheut

duart m’i paskan shkelur me patkonj çeliku
kuajt hamshorë
sa gjak në gishta

nuk dua të ngrihem
as sytë s’i çel

pres muzgun
mos ta shoh sërisht atë portë xhuxhe
sa mos ta zë as Agimin e Vushtrisë

shëmtinë e bukurisë së djegur
të qytetit të Butrinit s’dua ta shoh

u hedh syve hi

*Butrint, verë, 2021

PELEGRINI

Do të nisem nga fusha e Galilesë
Si dikur tunikëbardhi me sandalet e rrjepura
E me zemrën e bardhë

Do i vjel mbetjet në kopshtije
Që i la dorë e mbarë
Me ligjin e Izraelit

Pak rrush nga vila me brymë
Ca kokrra ulliri e shegë gjaku të ëmbël

Zbathur do eci udhës së nxehtë
Të më djegë toka në zemër

Nën një palmë të urtë si engjëlli
Me durimin e një guri në pikëllim
Do pres muzgun e natës së zezë
Që t’i shoh yjet e Jerusalemit.

ObserverKult


Lexo edhe:


SADIK KRASNIQI: AKT