Elhaida Dani: Jo s’të shoh në sy por të ndjejë je aty… (teksti dhe kënga)

Mijëra vjet, s’më mjaftojnë për një jetë,
Se në çdo sekondë unë marrë frymë dhe jetoj,
Ti tik-tak që rreh brenda meje të sheh,
Ndjenjë që stinë nuk njeh, nuk ka shi e frynë erë,
Emër jo s’të gjej s’te prek të shoh,
Fshehur do të mbaj si një thesar,
Zemra të ka të shenjtë mijëra jetë për ty ja vlejnë,
Ti një emër mban, je shenjë e rrallë,

Jo s’të shoh në sy por të ndjejë je aty,
Ti je pasuri, ëndërr je pakufij,
Nuk më flet me fjalë më jep frymë më mban gjallë,
Ndjenjë që stinë nuk njeh, nuk njeh dimër as verë,
Emër jo s’të gjej, s’të pres të shoh,
Fshehur do të mbaj si një thesar.
Zemra të ka të shenjtë mijëra vjet per ty ja vlejnë,
Ti një emër mban je shenjë e rrallë.


Dritë lëshon nga lart si një yll i zjarrtë,
Ti që mbi re buzëqeshur më qesh,
Dritë e ku s’ka diell ti prapë rreze përcjell,
Ti në shpirt më rri përjetësisht dashuri,
Emër jo s’të gjej s’të pres të shoh,
Fshehur do të mbaj si një thesar.

Zemra të ka të shenjtë mijëra jetë për ty ja vlejnë,
Ti një emër mban je shenjë e rrallë,
Jo s’të pres të shoh,
Fshehur do të mbaj si një thesar,
Zemra të ka të shenjtë mijëra jetë për ty ja vlejnë,
Ti një emër mban je shenjë e rrallë.