Elita 5: Erdhe vonë o dashuri (teksti dhe kënga)

Vitet ikin
por në shpirt
i ri po ndjehem.

Dashuri
si ti nuk gjeta
n’vite unë
prapa kur kthehem.

Erdhe vonë
o, dashuri
sikur t’isha
10 vjet më i ri.

Kjo këngë
si një roman tragjik
të don ty një mik
pa fund pa frikë.

Kanë kalu vitet tani
nuk u bë atëherë
kur isha më i ri
25 lulet e rinisë
ndërsa tash
në prag të pleqërisë.

Vitet janë numra
tjerët thonë
ngushëllim për mua.

Në shpirtin tim
jeton që moti
të urrej
se shumë të dua.