Elvana Gjata: Pak nga pak ky shpirt po vdes… (teksti dhe kënga)

Erdha, mendove se gënjeja
u ktheva dhe pse ti nuk më prisje.
Vleja por ti mohoje sa unë vleja,
ta dije ti sot këtu do ishe.

Dhe pak nga pak ky shpirt po vdes
e dehur në mendime ty të pres
dhe dalë ngadalë po tretem unë
t’më doje ti dhe pak më shumë.

Ikin, kalojnë ditët e mija
vetëm njësoj si dje kam mbetur
vleja por ti mohoje sa unë vleja
ta dije ti sot këtu do ishe.

Dhe pak nga pak ky shpirt po vdes
e dehur në mendime ty të pres
dhe dalë ngadalë po tretem unë
t’më doje ti dhe pak më shumë.

Nga po kjo këngëtare: Elvana Gjata: Si s’të erdhi pak gjynah… (teksti dhe kënga)