Elvana Gjata: Si u bëmë nga gjithçka në një asgjë (teksti dhe kënga)

E tani në dhomën time vetëm,
Rastësisht më je kujtuar,
Si u bëmë nga gjithçka në një asgjë.
E sa herë jemi betuar, kurrë s’do ishim zëvendësuar,
Mesa duket gjërat kanë ndryshuar.
E tani në dhomën time vetëm fjalët tona m’u kujtuan,
Si rrëfim i një përralle të pashkruar,
Ti për mua ishe rreze dielli, unë për ty një gur i çmuar,
Mesa duket gjërat kanë ndryshuar.

Ishte histori e bukur shumë,
S’e shpëtuam dot as ti, as unë,
Në miliona kombinime si kjo histori,
Më nuk do të gjejmë as unë, jo as ti…

E tani në dhomën time vetëm s’mund të fle,
Se dhimbja më le zgjuar,
Si u bëmë nga gjithçka në një asgjë.
Asnjëherë s’kemi besuar,
Dikush nga ne do ish larguar,
Mesa duket gjërat kanë ndryshuar.

Ishte histori e bukur shumë,
S’e shpëtuam dot as ti, as unë,
Në miliona kombinime si kjo histori,
Më nuk do të gjejmë as unë, jo as ti…

Nga po kjo këngëtare: Elvana Gjata: Pak nga pak ky shpirt po vdes… (teksti dhe kënga)