Ema Qazimi: Për herë të parë ndjeva dashuri… (teksti dhe kënga)

Po vijnë të gjithë sot
miq edhe shokë
ditëlindjen time plot me gaz
të më urojnë.

Të vish dhe ti, si asnjëherë të pres
sot mbush i dashur unë 20 vjeç.

Ashtu si dielli tokës i jep jetë
dhe qielli detit i jep ngjyrë plot dritë
dhe njëri-tjetrit i duhemi në jetë
për fjalën e ngrohtë dhe të mirë.

Ti papritur hyre shok në ditët e mia
për herë të parë ndjeva dashuri
e bukur është ajo si vetë rinia
me jetë e mbroj.

Shiko qyteti ndezi drita kudo
dhe çdo dritare mban një dashuri
kjo dritë e bukur vjen në sy dhe qëndron
zemra më thotë sa fort të dashuron.

Ashtu si dielli tokës i jep jetë
dhe qielli detit i jep ngjyrë plot dritë
dhe njëri-tjetrit i duhemi në jetë
për fjalën e ngrohtë dhe të mirë.

Ti papritur hyre shok në ditët e mia
për herë të parë ndjeva dashuri
e bukur është ajo si vetë rinia
me jetë e mbroj.