Emin Z. Emini: E përzjarrmta

Emin Z. Emini:

Poezi nga Emin Z. Emini

nji shejë shejte prej perëndive pagane
mbushun me pikla shiu e dritë qjelle
qi s’asht gja tjetër pos uillë e kputun kashtës t’kumtrit
ka me zhdryp
para teje

tokës t’qullun jaseminat me çelë
pemët me frymë m’u pjekë

mbas andej ke me ardhë ti
e bardha

gishtat në kryp ngjye
botës edhe nji ngjyrë me ia shtue
njatë t’bukurisë

kashtës t’dyshekut t’odës t’eme
e përzjarrmtë
m’u shtrue

dhe nata e terrtë ka m’u djeg’
me flakë dashnijet
qi naltcohet përm’i 12 qjejt

trupat tonë shndrruomun në hi kozmik
tejjetshëm
paanësin’s me mbetë

ObserverKult

Lexo edhe:

ÇASTE POETIKE ME EMIN Z. EMININ (VIDEO)