Enver Petrovci: Ja si i mbeti emri Teatrit “Dodona”?

Enver Petrovci, aktori, regjisori dhe dramaturgu i njohur i cili qysh në fillet e tija arriti famë shumë të madhe në kinematografinë ish-jugosllave, shqiptare dhe ndërkombëtarë ka folur së fundmi ndër të tjera për teatrin “Dodona” në podcastin  “Fol me Kast” të gazetarit e moderatorit të njohur, Agron Krasniqi.

Si i mbeti emri Teatri “Dodona”? Kush e dha propozimin? Si i mashtroi Enver Petrovci, zyrtarët serb për regjistrimin e “Dodonës”?  A po ftohet ai në përvjetorët e këtij teatri? Këto dhe të tjera pyetje përgjigjet mund t’i kuptoni në intervistën në vazhdim.

Ndryshe, “Fol me kast”, ka mysafir personalitete të fushave të ndryshme të cilët kanë dhënë dhe vazhdojnë të japin shumë për shoqërinë tonë.

ObserverKult


shaqir foniqi

Lexo edhe:

SHAQIR FONIQI: KULTURA MË KA MBAJTUR TË FORTË!

Shaqir Foniqi, gazetari i kulurës që për 4 dekada la gjurmët e tija profesionale në raportimin e aktiviteteve kulturore jo vetëm në Kosovë, ka folur në podcastin Fol me Kast të gazetarit e moderatorit të njohur Agron Krasniqi.

Si u mbajtë gjallë jeta kulturore në Kosovë gjatë periudhës së vështirë të viteve të 90-ta? Pse sipas tij, shumë nga krijuesit e dikurshëm janë vështirë të përsëritshëm? Cilat janë kritikat e tij për gazetarët e sotëm?

Një rrëfim të shkurtër, për shumë vjet krijimtari mund ta ndiqni në video intervistën e bashkëngjitur!

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult