Erica Jong: Është një dhimbje që nuk do të më ndahet kurrë

Rri ulur në shtëpi.
vetëm në tryezën time
siç jam mësuar të bëj
zakonisht të dielave pasdite,
ndërsa ti kthehesh tek unë,
krahët e tu digjen për mua,
krahët e tu më qerthullojnë,
edhe pse bien erë grash të tjera.
Mendoj për ty
të dielave pasdite.
Koka jote e ëmbël do të përkulet,
mbi mua
gati si koka e një fëmije,
dhe flokët e sytë e tu janë të egër.
Ne do të përqafohemi përdhe-
Ti e sheh se ende më dhemb shpina.
Ti e di se sa kollaj e vrava,
Është një dhimbje që nuk do të më ndahet kurrë.
Mendoj për ty.
të dielave pasdite.

Përktheu: Irena Dono

*Titulli i origjinalit: “Të dielave pasdite”

ObserverKult

——————

Lexo edhe:

Erica Jong: Letër të dashurit tim pas shtatë vjetësh