Esat Bicurri: Pasha sytë e mi që i kam në ballë (teksti dhe kënga)

Pasha sytë e mi
që i kam në ballë
jam tuj vujt gjithnie
deri sa t’jem gjallë.

Dal e rri ke dera
me hjek pak mërzinë
jam jetim e mjera
hallin kush s’ma din.

Zanin kur ta njeva
që bojshe kuku
qysh na kaloj jeta
 vasho pa u martu.