Fabio Volo: Dikush do të kthehet për të të thënë që të ka dashur…

Do të kthehen të gjithë, a e di?
Dikush do të kthehet si një rrahje zemre, pasi thjesht është larguar nga jeta jote.
Dikush do të kthehet për të konsumuar edhe pak zemrën tënde, edhe më pas do të ikë sërish.
Dikush do të kthehet për të të vjedhur një buzëqeshje apo edhe një lot të fundit.
Dikush do të kthehet për të të thënë se pa ty ndihet më mirë, i shtyrë nga krenaria e tepërt.
Dikush do të kthehet për të të thënë që të ka dashur, por tani jo më.
Dikush do të kthehet për një përqafim, sepse e di mirë ngrohtësinë që buron e mund t’ia japësh vetëm ti.
Dikush do të kthehet për të të fyer, por ti i qetë dhe indiferent si gjithmonë, do ja hedhësh pa problem.
Dikush do të kthehet për të të kërkuar falje, dhe do të kërkojë që t’i hapësh sërish dyert e zemrës tënde, sepse e ka kuptuar që pa ty nuk mund të eci përpara, se pa ty jeta është e vrenjtur si një re e zezë.
Dhe ti në atë moment, ç’do të bësh!?