Fakete Rexha, pjesë e Antologjisë së poeteve shqiptare “Magma”

fakete rexha magma

Fakete Rexha është pjesë e Antologjisë së poeteve shqiptare “Magma”, përpiluar dhe përkthyer nga Vlora Konushevci dhe botuar nga SHB “Littera”, Prishtinë.

Fakete Rexha u lind në Gjakovë më 1958. Ka botuar: “Mal me frymë”, 1990; “Kthimi Motrës”, 1993; “Malli i Trupit”, 1994; “Vallja e fundit në Akeron”, 1997; “Gjëmimi i Urës” (dramë) u luajt nga Teatri Phenix, Festivali Teatrit në Bologne (Itali) 1999; “Shtëpia pa numër, 2000, “Bota e vogël e Beri Lu (tregime nga lufta) 2013.

ardita jatru ardiana shala prishtina alma braja Antologjia e poeteve shqiptare Magma

Në “Magma” tridhjetë poete nga gjithë hapësira shqiptare përmes vargjeve të zgjedhura, flasin në gjuhën shqipe dhe angleze.

Do të gjeni aty poezi nga:

Alma Braja, Ardiana Shala Prishtina, Ardita Jatru, Arjola Zadrima, Blerina Rogova Gaxha, Dije Demiri Frangu, Drita Ademi, Donika Dabishevci, Edi Shukriu, Emine Maliqi, Enkeleda Ristani, Entela Kasi, Erenestina Gjergji Halili, Fakete Rexha, Flutur Mustafa, Herman Hera Çuka, Ilire Zajmi, Leonora Buçinca, Lindita Ahmeti, Manjola Brahaj Halili, Mimoza Ahmeti, Naime Beqiraj, Nora Prekazi, Nurie Emrullai, Puntorie Muça Ziba, Rita Filipi, Dije Lohaj, Vjollcë Berisha, Vlora Ademi dhe Vlora Konushevci.

Librin mund ta porosisni në ObserverKult.

Lexo edhe:

ANTOLOGJIA E POETEVE SHQIPTARE “MAGMA”: POROSITENI ONLINE !