Faleminderit që ma theve zemrën, tash i dalloj burrat toksik!

faji im mos zemrën musa vyshka
Foto ilustrim

Nga Selma June

Sa herë ju thyhet zemra ndjeni një dhimbje të madhe.
Por s’është veç dhimbja që ua dërmon shpirtin. Është edhe zemërimi…

Jeni të zemëruar në atë që nuk u dha mundësi të dytë.
Jeni të mërzitur për veten tuaj, që ja lejuat dikujt t’ju lëndoj, që i besuat dikujt…
Nuk besoni në asgjë…

Pse do të duhej t’ju ndodhte kjo përvojë shkatërruese?

Ju kurrë nuk e keni dëmtuar askënd, e lëre më këtë njeri që ju trajtoi si mos më keq dhe përfundoi duke ju braktisur, sikur ju të mos kishit rëndësi kurrë për të…

Në fakt, ju gjithmonë ishit personi më i mirë i mundshëm – dikush që ishte tepër i kujdesshëm për të mos lënduar me dashje ndjenjat e dikujt tjetër.

Epo, këtu jeni gabim.

Në vend që ta shihni këtë dhimbje zemre si gjëja më e keqe që mund t’ju ndodhë, ju duhet të jeni mirënjohës për të.

Jini mirënjohëse për të gjithë dhimbjen nëpër të cilën po kaloni, për të gjitha mësimet që keni mësuar …

Jini mirënjohës për secilën goditje ndaj zemrës suaj, sepse kjo ju ndihmoi të shihni shumë gjëra më qartë.

Nëse nuk do të kishte ndodhur kjo, nuk do t’i dinit gjërat që ju dini tani dhe do ta kishit akoma pranë atë që se meritonte të ishte pranë jush.

Nëse ai nuk do të kishte vendosur të tregonte ngjyrat e tij të vërteta, kurrë nuk do të zbulonit se çfarë lloji i përbindëshit fle pranë teje.

Nuk do të dinit kurrë për ato që ai është i aftë t’i bëjë.
Kurrë nuk do e kuptoje se ai nuk të donte sa duhet.

Ju kurrë nuk do ta nxirrnit këtë njeri toksik nga jeta juaj dhe do të harxhonit më shumë vite pranë dikujt që do të mund të thyente zemrën tuaj.

Ju do të ishit ende e bindur që i dashuri juaj është ai që kurrë nuk do të bëjë asgjë për t’ju lënduar dhe dashuria e të cilit për ju është e përjetshme.

Ju nuk do të ishit e vetëdijshme për faktin se ai është në të vërtetë i gatshëm t’ju braktisë, në shenjën e parë të një pengese ose shqetësimi të vogël.

Nëse ky i dashur “fallso” nuk do të kishte vendosur t’ju braktiste, ju kurrë nuk do të dinit si të dallonit shenjat e burrave toksikë, dhe nuk do të ishit më e mençur dhe më e kujdesshme kur bëhet fjalë për zgjedhjen tuaj të ardhshme.

Nëse nuk e keni provuar këtë goditje zemre, ju nuk do të keni pasur kurrë mundësinë të shihni se cilët janë miqtë tuaj të vërtetë.

Kush ishin ata që ishin vazhdimisht të disponueshëm për ju, që ju kanë dëgjuar gjithmonë me vëmendje dhe janë vazhduar t’ju ofrojnë supin e tyre për të qarë?

Dhe në anën tjetër, do ta dini cilët ishin ata që ishin gjithmonë shumë të zënë për të folur për problemet tuaja dhe nuk mund të kujdeseshin aspak për t’ju ndihmuar të ndjeheni më mirë?

Nëse nuk do ta kishe zemrën të thyer, nuk do ta dinit kurrë sa të fortë dhe të fuqishëm mund të jeni në të vërtetë.

Nuk do ta kuptonit që ky nuk është skenari i rastit më të keq të historisë suaj dhe mund ta mbijetoni atë – në të njëjtën mënyrë për të mbijetuar gjithçka që ju hedh jeta tek ju.

Thënë më ndryshe, në vend që t’i mallkoni ata që e bënë këtë, konsideroni veten me fat që keni kaluar një pjesë të shtigjeve me ta sepse ata në të vërtetë ju ndihmuan – ata pastruan vizionin tuaj, ju bënë të hiqni syzet e diellit tuaj të mbuluar me trëndafila dhe ju mësuan më shumë nga sa mund ta imagjinonit.

ObserverKult


Lexo edhe:

ALBERT KAMY: MOS KI FRIKË TË RRISH VETËM… TI KE NEVOJË TË MARRËSH FRYMË…