Fjalët prekëse të Adriano Celentanos: “Shpresoj të jetoj edhe për pak…”

Shpresoj te jetoj edhe pak - adriano celentano
Celentano hat viele Hits geschrieben © picture alliance / ROPI, Mirco Toniolo (mehr dazu bei www.vip.de)

Adriano Celentano është një këngëtar italian i njohur nga të gjithë për këngët e tij të veçanta. Aktualisht është 86 vjeç dhe ai kohë më parë dha një mesazh tepër frymëzues. Ai tha se nuk ekziston lumturia afatgjatë. Sado të mundohemi, vjen një moment që edhe çastet e lumturisë përfundojnë. Jeta është e përbërë nga momente të bukura dhe të trishta. Kemi nevojë t’i përjetojmë të dyja këto gjendje për ta kuptuar më së miri vlerën e jetës.

Sikurse edhe e tha këngëtari, ka diçka që na bashkon të gjithëve. Mund të kemi jetuar shumë vite në këtë jetë, “të kemi bërë” plane për jetën tjetër, ama sërish kemi shpresën të jetojmë pak më tepër në këtë botë. Sado që Celentano shprehet se ka bërë plane për jetën tjetër, prapë e nis mesazhin e tij me: “Shpresoj të jetoj edhe për pak”…

Në vazhdim mund ta lexoni mesazhin e plotë të Adriano Celentanos:

“Unë shpresoj të jetoj edhe për pak. Kam rreth njëzet vjet që mendoj se jam në fazën zbritëse të jetës dhe kam nisur të mendoj për jetën tjetër.

Për këtë jetë nuk pres gjë, për tjetrën kam projektet e mia. Jam penduar që nuk studiova atëherë kur mundesha. Tani më pëlqen të studioj, dikur nuk më pëlqente. Ndoshta tashmë do të isha një person tjetër, me kollare. Nuk e kisha ëndërruar asnjëherë të këndoja. Mendoja se do të isha orëndreqës gjithë jetën time.

Nëse nuk investon në lumturinë, ajo nuk vjen vetë të të kërkojë

Duhet të jemi të vetëdijshëm për faktin se nuk ekziston lumturia afatgjatë. Nëse dikush është i vetëdijshëm për këtë fakt, atëherë mund ta thotë me siguri, nëse ka ndjerë apo jo lumturi në jetë. Dihet se gjithçka, çdo moment lumturie, çdo arritje që mund të sigurosh, është e paraprirë nga një punë e vazhduar që duhet të bësh. Nëse nuk investon për lumturinë, ajo nuk vjen vetë të të kërkojë”./(bota.al)

Adriano Celentano

ObserverKult

Lexo edhe:

ADRIANO CELENTANO: MË PËLQEN TË DËGJOJ GËNJESHTRA, TË SHIKOJ NË SY… SIDOMOS KUR E…