Foto: Jam i mbikualifikuar, por nuk ka punë për mua!

Kjo foto është bërë gjatë krizës ekonomike botërore, njohur ndryshe si “Depresioni i Madh” që filloi në tetor të vitit 1929 me kolapsin e Wall Street dhe shumë shpejt u përhap në mbarë botën.

Efektet që solli kjo krizë ishin papunësia e lartë, varfëri, përfitime të ulëta, deflacion, ulje të të ardhurave në bujqësi e rënie të theksuar ekonomike.

Por mbi të gjitha, kjo krizë solli një humbje të besimit për një rritje ekonomike në të ardhmen. Kriza e nisur në vitin 1929 do të zgjaste deri në vitin 1933.

ObserverKult


Lexo edhe:

BAJRAM SEFAJ – NJË FOTO DHE DISA RRESHTA

Nga libri-album i sudiuesit të fotografisë Qerim Vrioni “Miq në 50 foto”, ku imazhet janë shoqëruar me përshkrimet e çasteve të fotografimit. Dhe jetëshkrimit të personazheve të përzgjedhura nga bota e artit dhe kulturës, kemi zgjedhur për ju, prezentimin që z. Vrioni ia ka bërë shkrimtarit Bajram Sefaj. 

Ju ftojmë ta lexoni historinë e fotografisë:

        Bajram Sefajn (1941), si publicist, gazetar dhe shkrimtar të njohur nga Prishtina, ma sugjeroi një miku im nga Kosova, fill pas botimit të librit tim të parë “Fotografia-një grusht diell”. Ky do të vinte ato ditë në Tiranë dhe mund të takoheshim për librin. Lokali, ishte poshtë Valanidhit të madh para Galerisë së Arteve.

Nga Qerim Vrioni

Tekstin e plotë e gjeni KËTU