Françesk Radi & Mariza Ikonomi: Kujtoj me mall ditën kur linde… (teksti dhe kënga)

Sot ke ditëlindjen bija ime
por unë jam larg e nuk vij dot
Në çast me çelin plot urime
ç’të flas më parë në telefon.

Kujtoj me mall ditën kur linde
çastin kur vura emrin tënd
kur të quajta Saranda,
si ty i bukur është ky vend,
sa ky qytet të rrosh ti Sara
lotët si deti Jon.

Tani që flas me ty o babi
në duar mbaj fotografin
Bashkë me ne është edhe mami
më puth ajo më puth dhe ti

Zërin dëgjoj në telefon,
se si më duket nuk e di!
Prapë me puth, më përqafon
tamam si këtu në fotografi
Kur ta mbyllësh telefonin
unë do të dëgjoj përsëri!

A mund t’ja shuajmë diellit atë zjarr?
A mund ta shterrim një oqean?
Ashtu nuk treten ndjenjat e tyre
le të jenë sado larg!

Një ditë do kthehem përsëri
dhe bashkë do të jemi ne të tre
do të bëjmë fotografi
me ngjyra malli do të jenë!
Një premtim do bëjnë sytë
ndarje më asnjëherë!

ObserverKult

—————

Kliko edhe:

Françesk Radi: Sa më ka plakur kjo dhimbje e gjatë… (teksti dhe kënga)