Frederik e Alisa Ndoci: Kaçurrelat e tu (teksti dhe kënga)

Kaçurrelat e tu, Teksti e muzika: Gac Çuni (1935 – 1949)

Natyra t’ fali, t’bardh porsi bora
Un’ pëmbas tejet jeten e bora;
Oh! Se dy sytë m’ i kan verbu,
M’i kanë verbue, kaçurrelat,
Kaçurrelat e tue.
Aman kaçurrelat,
kaçurrelat e tue.

O mi ke faqet, t’ kuq-o si gjaku,
Se me ty vashë m’ ka zanë maraku;
Oh! Se marakun moj ma kanë shtue,
Ma kanë shtue moj kaçurrelat
Kaçurrelat e tu.
Aman kaçurrelat, kaçurrelat e tu.

Pa ty e mjera, unë kam mbetun,
pa ty i mjeri, unë jam i tretun
oh, se pa pra’ kam me t’ kënue,
kam me t’knue, kaçurrelat
kaçurrelat e tue.
oh, se pa pra’ kam me t’ kënue,
kam me t’knue, kaçurrelat
kaçurrelat e tue.
Aman kaçurrelat, kaçurrelat e tu.

ObserverKult

Kliko edhe:

FREDERIK NDOCI: POSHTË BREGOVIQ! RRNOFTË MARKELIAN KAPIDANI!

Ne fakt arti asht art dhe armiqesia mbetet armiqesi.

Zoti  predikon paqe.

Ma shum popull dhe debat ne Shqiperi mbledh Bregoviç se dhurata qe ka marr si dhurate nga kryetari i bashkise asokohe, “çelesi i Tiranes” qe mban tash afro 20 vjet.

Si muzikant asht thjesht i talentuem dhe predikon shpesh extremet e vulgut permes muzikes ballkanike (ne fakt me shumice mode dhe link ilirikum arberore albaneze)

Lexo të plotë KETU