Friedrich Rückert: Këngë për fëmijën e vdekur

Poezi nga Friedrich Rückert

Ti ditën më je hija
Dhe natën – dritë;
Ti rron në vajet e mia
E nuk vdes në shpirt.

Kudo gdhihem dhe bie
Aty të kam natë e ditë;
Ti ditën më je hije
Dhe natën – dritë.

Për ty ligjëron shoqëria,
Kudo që bie emri yt;
Ti rron në vajet e mia
E nuk vdes në shpirt.

Ti ditën më je hija
Dhe natën – dritë;
Ti rron në vajet e mia
E nuk vdes në shpirt.

Përktheu: Kujtim Shabani

ObserverKult

LEXO EDHE: Rainer Maria Rilke: Më digjte në zemër