Galeria Qahili hap ekspozitën “Vija e Gjelbër” më 2 korrik

Galeria Qahili do të hapë ekspozitën kolektive “Vija e Gjelbër” më 2 korrik 2020, duke filluar nga ora 18:00. Kjo ekspozitë prezanton punimet e studentëve të Fakultetit të Arteve, përkatësisht të lëndës së vizatimit, të klasave të profesor Eshref Qahilit.

Koncepti i ekspozitë: “Hulumtimi i ngjyrës, i potezave, prezantojnë vija të sigurta. Figurat e këtyre artistëve që janë në fillim të karrierës së tyre reflektojnë mbi kahen, qasjen dhe ndryshimet që i kanë ndërmarrë për një rrugë të frytshme. Përdorimi lirik i ngjyrës në bashkëpunim me vijën e krijojnë artin e balancit, pastërtisë dhe qetësisë. Një numër i këtyre artistëve e kanë krijuar gjuhën e tyre..” – shkëputur nga koncepti i ekspozitës me kurator Nita dhe Eshref Qahili.

Tek ekspozita “Vija e Gjelbër” marrin pjesë studentë të vitit të parë, të tretë si dhe të masterit, e ata janë Albina Avdyli, Arbenita Lekaj, Arbër Etemi, Arbina Omaj, Ardijana Binakaj, Ardita Krasniqi, Arjeta Bytyqi, Arianë Kalaveshi, Arton Behrami, Avni Demiri, Azra Ibrahimi, Besarta Malokaj, Blerta Hashani, Bujar Berisha, Dijellza Dalipi, Donat Krasniqi, Drenusha Dalipi, Elirë Aliu, Era Baralija, Erblina Dalipi, Erjon Berisha, Erion Kllokoqi, Erona Zagraxha, Fatlum Rrahmani, Fjolla Ferati, Florentina Ramadani, Gazmend Osmani, Gerta Hamelli, Ilirianë Vlashi, Idrin Mullaidrizi, Leotrim Selmani, Luiza Thaçi, Lumturie Krasniqi, Luresa Sheholli, Pranverë Haxha, Renea Begolli, Sabri Rushiti, transmeton ‘koha.net’.

Ekspozita do të jetë e hapur nga 2 korriku deri më 23 korrik 2020.