Gaqo Çako: Udhët e atdheut më thërrasin (teksti dhe kënga)

Teksti i këngës “Udhët e atdheut më thërrasin” kënguar nga Gaqo Çako

Udha më thërret shtigjeve të reja,
Vala e një lumi po më thotë eja

Toka jonë e bukur hapet valë, valë,
Zërat më urojnë: biro, ardhsh i bardhë

Qielli ësht’ i kthjellët si një sy fëmije,
Toka rrit për ne fjalë dashurie

Syri i udhëtarit, zog që s’di të ulet,
Pikë e djersës sonë, ra dhe u bë lule

Qielli ësht’ i kthjellët si një sy fëmije,
Toka rrit për ne fjalë dashurie

E ku ka më t’bukur se kjo tokë e artë,
Dielli nëpër pemë si fole e zjarrtë,

Moshën e rinisë ti jeton atdhe,
Ti je dashuria, zemra jon’ ti je

Toka jon’ e bukur hapet valë, valë,
Zërat më urojnë: biro ardhsh i bardhë

Toka ësht’ e lumtur kur ndjen hapa njerëzish,
Jeta kërkon këngën siç do zogu qiellin

Udhëtoj në fusha, udhëtoj në shkrepa,
Njerëzve që s’i njoh u them tungjatjeta

Mbushur plot me ritme ngjyra gjithashtu,
Dashurinë për jetën e përcjell tek ju

Udhëtoj në fusha, udhëtoj në shkrepa,
Njerëzve që s’i njoh u them tungjatjeta

Kënga u këndua në Edicionin e 20-të të Festivalit të RTSH-së, me tekst të Xhevahir Spahiut dhe muzikë të Limoz Dizdarit.

ObserverKult

Lexo edhe:

GAQO ÇAKO: KËPUTA NJË GJETHE DAFINE (TEKSTI DHE KËNGA)