Gënjeshtra zakonisht shkatërron miqësinë, kurse e vërteta dashurinë…

adrian arial

ObserverKult ua sjell disa thënie nga autorë të ndryshëm për gënjeshtën:

Mos thuaj më gënjeshtra, dhe do të jetosh mirë e do të vdesësh i lumtur. – Charles Dickens

Duhet një njeri i mençur për të manovruar një gënjeshtër; për budallain është më mirë të tregohet i ndershëm. – Norman Douglas


Të gënjesh për nevojë është përherë e falshme, por ai që thotë të vërtetën pa qenë i detyruar, nuk meriton asnjë lloj mëshire. – Karl Kraus


Ekzistojnë disa gënjeshtra aq të turpshme, saqë shkaktojnë më shumë siklet kur dëgjohen sesa kur thuhen. – Jacques Deval


Në terma afatgjatë, një e vërtetë që na lëndon është më mirë se një gënjeshtër e volitshme. – Thomas Mann


Gënjehet vetëm ai që beson. – Giulio Cesare Croce


Joshim me gënjeshtra dhe presim që të na duan për atë që jemi. – Paul Geraldy


Gënjeshtra është e keqe edhe kur të gëzon, le më pastaj kur të lëndon. – Michele Colombo


Fotografia nuk di të gënjejë, por gënjeshtarët dinë të fotografojnë. – Lewis Hine


Një e vërtetë e thënë me qëlli djallëzor, mposht çdo gënjeshtër që mund të thuhet. – William Blake


Arti është gëjeshtra që na lejon të njohim të vërtetën- Pablo Picasso


Disa persona gënjejnë në atë mënyrë që s’mund të besosh as të kundërtën e asaj që thonë. – Franz Fischer


Nuk ka mëkat më të turpshëm se të gënjesh ata që besojnë në ty. – Melania Mazzucco


Gënjeshtra do të ishte e pakuptimë nëse ndokujt nuk do t’i dukej e rrezikshme e vërteta. – Carl Gustav Jung


Më mirë të humbësh me parime se të fitosh me gënjeshtra. – Arthur Calwell


Gënjeshtra zakonisht shkatërron miqësinë, kurse e vërteta dashurinë. – Miguel de Cervantes

ObserverKult

Lexo edhe:

FRIEDRICH SCHILLER: SHPIRTRAT E MËDHENJ VUAJNË