Gëte: Një zemër tepër e ndjeshme është një pasuri e palumtur në këtë tokë të lëkundur…

Disa thënie frymëzuese për jetën dhe suksesin nga Gëte:

Çfarëdo mendon të bësh, apo e ke ëndërr, filloje. Guximi ka gjenialitet, pushtet dhe magji brenda.

Idetë e guximshme janë si lëvizjet e shahistëve që mund të sjellin humbjen e lojës, por krijojnë rastin për të filluar një lojë të re, e cila mund të fitohet.

Dijet që kam unë mund t’i ketë çdo njeri, por zemra ime është vetëm e imja.

Sundoje atë! Bëje botën t’i shërbejë qëllimit tënd, por mos i shërbe asaj.

Të jesh brilant nuk ka asnjë vlerë, nëse ti nuk respekton asgjë.

Karakter, në gjërat e vogla apo të mëdha, do të thotë të marrësh përsipër ato gjëra që ti ndjehesh i zoti t’i bësh.

Një përgjigje korrekte është si një puthje e ëmbël.

Mos iu nënshtro shumë ndjenjave. Një zemër tepër e ndjeshme është një pasuri e palumtur në këtë tokë të lëkundur.

Burracakët kërcënojnë vetëm kur janë të sigurtë.

Njeriut të zgjuar i duket çdo gjë qesharake, njeriut të ndjeshëm i duket çdo gjë e rëndë.

Besoji vetvetes dhe do të dish të jetosh.

/ObserverKult