Gjëja më e mirë që mund të bëjë një burrë për fëmijët e tij është të dojë nënën e tyre

ObserverKult ua sjell disa thënie të shkrimtarit gjerman, Johann Wolfgang von Goethe:

Tregohu i njerëzishëm dhe përdor fjalë të mira, sidomos për ata që nuk janë të pranishëm.

Të jesh brilant nuk ka asnjë vlerë, nëse ti nuk respekton asgjë.

Karakter, në gjërat e vogla apo të mëdha, do të thotë të marrësh përsipër ato gjëra që ti ndjehesh i zoti t’i bësh.

Gjëja më e mirë që mund të bëjë një burrë për fëmijët e tij është të dojë nënën e tyre.

Mos iu nënshtro shumë ndjenjave. Një zemër tepër e ndjeshme është një pasuri e palumtur në këtë tokë të lëkundur.

Është më i lumturi, mbret apo bujk qoftë, ai që gjen paqe në shtëpinë e vet.

Nëse dëshiron t’ia njohësh mendjen një njeriu, atëherë dëgjoja fjalët.

Më mirë të mashtrohesh nga miqtë se t’i mashtrosh ata.

Njeriut të zgjuar i duket çdo gjë qesharake, njeriut të ndjeshëm i duket çdo gjë e rëndë.

ObserverKult


Lexo edhe:

THËNIE NGA HYGO: KUR NJË GRUA ËSHTË DUKE JU FOLUR, DËGJOJENI ATË QË THOTË ME SYTË E SAJ…