Thënie nga Hygo: Kur një grua është duke ju folur, dëgjojeni atë që thotë me sytë e saj…

falim aq sa dashurojme hygo

ObserverKult ua sjell disa thënie nga Viktor Hygo

Të gjitha forcat në këtë botë, nuk janë aq të fuqishme sa një ide së cilës i ka ardhur koha.

Vetëm përmes vuajtjes, qeniet njerëzore bëhen engjëj.

Ju më pyesni çfarë më detyron të flas? Një gjë e çuditshme: ndërgjegjja ime.

E ardhmja ka disa emra. Për të dobëtin, është e pamundur; për zemërlëshuarit, është e panjohur; por për trimat është ideali.

Nuk është e lehtë të qëndrosh i heshtur, kur vetë heshtja është një gënjeshtër.

Kur një grua është duke ju folur, dëgjojeni atë që thotë me sytë e saj.

Simptoma e parë e dashurisë tek një djalë i ri është druajtja; tek një vajzë guximi.

Të duash një person tjetër, do të thotë të shohësh fytyrën e Zotit.

Njerëzve nuk u mungon forca por vullneti.

OberverKult

Victor Hygo

—————————–

LEXO EDHE:

SILVANA KOLA-LOKA: KENI PROVUAR T’I SHKRUANI NJË LETËR VETES?

Po, po! Një letër prej vërteti. Nga ato që fillojnë me: “E dashur vetja ime!….”

Është diçka që unë e bëj kohë pas kohe.

Është një marrëdhënie me veten që unë e çmoj fort dhe përkujdesem që të mos e anashkaloj prej turravrapit të ditës.

Herë i shkruaj Silvës fëmijë dhe herë Silvës të shtyrë në moshë. Ka edhe raste kur i shkruaj vetes së një dite më parë apo vetes së nesërme.

Kur ulem të shkruaj një letër si kjo, bota mbetet e gjitha jashtë. Unë nuk jam e askujt. Unë nuk kam askënd. Asnjë zhurmë e brendshme apo e jashtme nuk më prek. Unë jam vetëm Silva. Silva e Silvës.

Dhe kështu, me këtë vetëdijësim për faktin se në ato momente unë jam qendra e botës time, filloj t’i hapem vetes…

Tekstin e plotë mund ta gjeni KËTU