Hafsa Zyberi: Artizane Lumës je (teksti dhe kënga)

Artizane Lumës je
shoqen tande nuk e gjen,
nat’ e dit’ në vegj punon,
qylyma t’bukur prodhon.

Cucë lumjane t”lumshin durët
artizane, en’ (end) qylymat.

Ti punon pa u lodhun,
me gëzim në vegjët,
lule t’bukra ti qenisë
mori lulja e malsisë.

Cucë lumjane t”lumshin durët
artizane, en’ (end) qylymat.