Haki Misini (MAK): Ç’ke vashë që m’je idhnu… (teksti dhe kënga)

Kënga “Nji yll nga qielli ta kam zënë” e kënduar nga Haki Misini – grupi MAK

Ç’ke vashë që m’je idhnu
pse nuk do të flasësh me mu
unë t’flas ti s’më dëgjon
diçka n’zemër të lëndon

Kush të tha se t’kam tradhtu
ti e di se sa të du
Vashë e bukur eja fol me mu

Hej mjaft më …
shtrima dorën më shikjo
mos thuaj se s’më do
fjaltë e tjerëve mos dëgjo
yll t’jetës ty të kam
dhe për jetë yti jam
vashë e bukur eja më pushto

Hej

që t’i kujtojme ditët me diell
buqetë trëndafilash për ty kam sjellë
që t’i kujtojmë netët me hënën
nji yll nga qielli ta kam zënë

ObserverKult

Lexo edhe:

HAKI MISINI (MAK): NDARJA PA FJALË (TEKSTI DHE KËNGA)

Më kujtohen ato çaste me ty,
m’ledhatoje, oh me plot zbothi.
më kujtoje pa thënë asnjë fjalë,
gjersa shpirtërat tonë, po bëhen varrë.

Unë të kërkoj në ëndërr,
por nuk të gjej,
dashuria më ka kapluar,
nuk mund të mbetem kështu,
veten ta ndjej,
ti për mu je yll i pashuar.

Kur u ndamë ne,
ta pashë një lot në sy,
gjithnjë ngadalë,
sikur thoshte rri,
ma dhe dorën pa thënë,
asnjë fjalë,
unë mendoja do të të harrojë.