Haris Vongli: Dashuroni! Dashuroni qoftë edhe në mënyrë kaotike…

haris vongli

Nga Haris Vongli

Ne jemi gjithmonë në një situatë zgjedhjeje. Gjithmonë! Ne zgjedhim të jemi; ne zgjedhim të mendojmë çfarëdo që të ndodhë. Ne zgjedhim si të duam dhe zgjedhim, brenda një sekonde, të qëndrojmë ose të largohemi. Ne zgjedhim të mos përsërisim të kaluarën tonë, dhe më e rëndësishmja, të mos përsërisim frikën dhe gabimet tona.

Njerëzit ndryshojnë. Kështu ndryshojnë edhe rrethanat që na bëjnë të dëshirojmë të zgjedhim: një person mbi një tjetër, një destinacion, një punë, një film, një libër, një zë, një bluzë, një buzëkuq…

A keni menduar ndonjëherë pse njerëzit ndryshojnë parfumet?

Sepse erërat sjellin kujtime dhe kujtimet rikthejnë gëzimin që kishit dikur, dhimbjen që nuk dëshironi të ripërjetoni. Erërat rikthejnë mbi ju atë personin që keni lënë pas…

Një herë i kisha premtuar vetes se nuk do të lejoja që të përjetoja humbje, dëme të ngjashme. I kisha premtuar vetes që të mos lejoja të më godisnin gjoksin me grusht. Të mos më godisnin në kokë. Dikur i premtova vetes se vetëm veten do ta kisha prioritet – atë lloj prioriteti që i vendos kufijtë dhe limitet çdo personi. Çdo personi!

Ndërsa jetoni një jetë kërkuese, me një ndershmëri të papërpunuar dhe përpjekje të pafundme, bota atje tenton të çlirojë të gjithë shpirtrat e pazakontë që kanë fuqinë të duan pa kushte. Të zgjedhësh është një gjendje shpirtërore; të rritesh është një gjendje shpirtërore; të ruash më të mirën që të sjell jeta është një gjendje shpirtërore.

Në pavetëdijen tuaj, ju përqafoni zonën tuaj të rehatisë, ndërsa ju predikoni guximin. Edhe kjo është një gjendje shpirtërore. Të vepruarit e zakonshëm është një gjendje shpirtërore dhe vendosja e nivelit të fuqisë së vullnetit tuaj është një gjendje shpirtërore. Dhënia dhe marrja janë të vërteta absolute.

Merr frymë thellë dhe ji i guximshëm!

Zgjedhni të bëni përshtypje së pari. Zgjedhni të ngjiteni në malet më të larta, të bëni marrëveshjet më të vështira, të dashuroni në mënyrë perfekte qoftë edhe në mënyrë kaotike, sepse aty fshihen të gjitha emocionet dhe adrenalina që vetëm kërcen nga një çati në tjetrën dhe të bën të biesh me të dy këmbët në mënyrë statike në tokë.

Zgjedhni të drejtoni të gjitha ëndrrat tuaja me pasionin më të thellë. Zgjedhni të qëndroni, në harmoni të përsosur me veten. Gjeni kohë për atë që ia vlen. Gjeni kohë për të zgjedhur fillimisht brenda vetes tuaj, dhe më pas bëni zgjedhjet tjera në jetë.

ObserverKult

Lexo edhe:

SA VËSHTIRË THOJA “MË FAL”