Hesse: Ne jemi Hënë dhe Diell, jemi Det e Tokë

nuk kam vdekur herman hesse

Ne jemi Hënë dhe Diell, të dashur miq; ne jemi Det dhe Tokë. Nuk është qëllimi jonë të bëhemi njëri-tjetri; qëllimi është ta njohim njëri – tjetrin, të mësojmë ta shohim tjetrin dhe ta nderojmë për atë që është; ta njohim të kundërtën e secilit dhe ta plotësojmë.

~ Hermann Hesse ~

ObserverKult