Hesse: Nuk është lumturi kur do vetveten… të duash të tjerët, kjo është lumturia…

nuk kam vdekur herman hesse

ObserverKult ua sjell disa thënie nga autorë të ndryshëm:

Është jeta jote. Jetoje sipas mënyrës sate./Bob Hoskins

Nuk duhesh të fshehësh atë që je, përndryshe bëhesh shumë i palumtur./Tom Hardy

Nuk është lumturi kur do vetveten. Vetveten e do gjithkush. Të duash të tjerët, kjo është lumturia./Hermann Hesse

Të gjithë mendojnë të ndryshojnë njerëzimin, por askush nuk mendon të ndryshojë vetveten. /Leon Tostoi

Ji i fortë që askush mos të t’mposhtë, fisnik që askush mos të t’përulë dhe vetvetja që askush mos të t’harrojë. /Paulo Coelho

Kur një njeri nuk di më të qeshë me vetveten, është çasti që të tjerët të qeshin me të./Thomas Szasz

Sillu mirë e me korrektësi, më pak për qejfin e të tjerëve e më shumë për respektin ndaj vetes. /Adolph Knigge

Bukuria fillon kur ti fillon të jesh vetvetja./ Coco Chanel

Mos u krahaso me askënd, pasi nëse vepron kështu, nënvlerëson vetveten./Bill Gates

Kur askush nuk beson në ty, je ti që duhet të besosh tek vetja./ Gilbert Jay Arenas

ObserverKult


Lexo edhe:

DASHUROI. E DASHURUAN. DHE VDIQ…/ TREGIM NGA MAUPASSANT