Ismail Kadare: Ndarja në stacion

Ismail Kadare

Ty dhe lokomotivën
ju tronditi një psherëtimë e fundit
përpara: qielli verior gri
si këta binarë
që s’piqen gjëkundi
ashtu s’do të piqemi më kurrë
unë e ti.

ObserverKult


Lexo edhe:

ISMAIL KADARE FLET PAS NOMINIMIT PËR “THE BOOKER PRIZE”: GËZIM, S’KA FJALË TJETËR