Janis Ricos: Fli mbi gjoksin tim…

Fli mbi gjoksin tim
– më thoshe;
dhe unë rrija zgjuar
mbi gjoksin tënd.

Sa lart që më çojnë
puthjet e tua.
Përhumbem.
Mbamë.

Tashmë
qielli është
toka ime.
Toka ime e gjerë
është qielli.

Brenda trupit tënd
lind e vdes
dhë përsëri lind.

Përktheu: Eleana Zhako

ObserverKult