Jacques Prévert: Mos shko…

J.B. Brunius-it

Mos shko
është vendosur e sajuar gjithçka
është një ndeshje mashtruese
dhe kur ti do të shfaqesh në ring
duke u përshëndetur nga fleshet
do të këndojnë gjer në kup të qiellit Te Deumin
dhe ende pa u ngritur ti nga qoshja jote
ata do t’u bien fort kambanave
dhe do të të hedhin në fytyrë sfungjerin e shenjtë
dhe ti ende s’do jesh hedhur midis puplave
që do t’i kesh mbi shpinë
dhe ai do të të godasë poshtë rripit
duke të shembur
krahët në mënyrë qesharake në formë kryqi
në tallash
dhe ti s’do të arrish të bësh më kurrë dashuri

Përktheu: Faslli Haliti

*Titulli i origjinalit: “Lufta me engjëllin”, Jacques Prévert

ObserverKult

—————————–

Lexo edhe:

“LASGUSH PORADECIN E SOLLËN NGA SPITALI ‘TË VDEKUR’, POR PAS CA ORËSH U NGRIT NGA ARKIVOLI”