Ju që komentoni poshtë poezive të miqve tuaj: Jo çdo person që shkruan është poet!

sulejman mato poezive

Ju që komentoni poshtë poezive të miqve tuaj.

Nga Sulejman Mato

Së pari, dua t’ju them se jo çdo person që vargëzon quhet poet dhe jo çdo vargëzim quhet poezi.

Së dyti kur i etiketoni këto vargëzime me epitetet

“perlë” ” fantastike” “antologjike”etj si këto, unë mendoj se ju tregoheni hipokritë me miqtë tuaj, ndërkohë që vargëzuesit ua kthejnë lajkatimet me falenderime.

Botimi i poezive në facebook është diçka e mirë për lexuesin, por vetëm kur ka poezi të vërteta.

Mirëpo, këtu ka një problem.Në qoftë se dikush quhet profesor quhet i tillë se ka një titull profesori, titulli ” poet” jepet nga ju badihava ndërkohë që titullin poet e jep Zoti vet.

ObserverKult


Sulejman Mato tregon si e njohu Kiço Blushin
Kiço Blushi

Lexo edhe:

SULEJMAN MATO TREGON SI E NJOHU KIÇO BLUSHIN

emi mësuar me vdekjet…por jo me ikjen e shkrimtarëve të tillë, të rëndësishëm. Ikja e papritur e Kiço Blushit. Ishte për mua një ikje e dhimbshme.

Kemi qenë miq të mirë dhe të vërtetë për një kohë të gjatë… Miqësia jonë u lidh qysh në vitet studenteske kur Kiço Blushi hyri në letërsi si një poet i vërtetë dhe shumë premtues.

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU: 

ObserverKult