Jorge Luis Borges: Të drejtët

Një njeri që e mirëmban kopshtin e tij, siç dëshironte Volteri.
Ai që është mirënjohës që në tokë ka muzikë.
Ai që gjen me kënaqësi një etimologji.
Dy punonjës që luajnë shah të heshtur në një kafene në Jug.
Poçari që paramendon një ngjyrë dhe një formë.
Një tipograf që e kompozon mirë këtë faqe, të cilit mbase nuk i pëlqen.
Një grua dhe një burrë që lexojnë tripodet e fundit të një kënge.
Ai që përkëdhel një kafshë që fle.
Ai që justifikon ose dëshiron të justifikojë një të keqe që i është bërë.
Ai që është mirënjohës se banor i tokës është dhe Stevensoni.
Ai që preferon që të tjerët të kenë të drejtë.
Këta njerëz, të cilët nuk merren parasysh, po shpëtojnë botën.

Përktheu: Xhemazije Rizvani

ObserverKult