Kipling: Intuita e një gruaje është më e saktë se siguria e një burri

Ju ftojmë të lexoni disa shprehje për fuqinë e gruas, nga autor të ndryshëm!

– “U rrita duke puthur libra dhe bukë, por qysh kur putha një femër, veprimet e mia ndaj librave dhe bukës humbën interesin.” Salman Rushdie

– “Thonë se burri nuk është burrë, nëse nuk dëgjon emrin e tij të shqiptuar nga buzët e një gruaje.” Antonio Machado


– “Artisti duhet të jetë një përzierje fëmije, burri dhe gruaje.” Ernesto Sábato


– “Ai që ka njohur vetëm gruan e tij dhe e ka dashur atë, di më shumë për gratë se ai që ka njohur një mijë.” Leon Tolstoi


– “Në shtëpinë time komandoj unë, por ajo që merr vendimet është gruaja ime.” Leon Tolstoi


– “Intuita e një gruaje është më e saktë se siguria e një burri.” Rudyard Kipling


– “Perënditë kanë bërë dy gjëra të mrekullueshme: gruan dhe trëndafilin.” Solon


– “Në çdo çast të jetës sime është një grua që më merr për dore në mjegullat e një realiteti, të cilin gratë e njohin më mirë se burrat dhe ku ato, me pak dritë, orientohen më mirë.” Gabriel García Márquez


– “Tri gjëra mund të bëhen me një grua: ta duash, të vuash për të, ta kthesh në letërsi.” Lawrence Durrell


– “Në fillim të gjërave të mëdha ka një grua.” Alphonse de Lamartine


“Burrat që nuk i falin gratë për mangësitë e tyre të vogla, kurrë nuk do t’i gëzojnë virtytet e tyre të mëdha.” Khalil Gibran

– “Shkalla e civilizimit të një populli mund të gjykohet nga pozicioni i shoqëror i gruas.” Domingo Faustino Sarmiento

ObserverKult

Lexo edhe:

AGATHA CHRISTIE: MOS E THUAJ ASNJËHERË GJITHÇKA QË DI, AS PERSONIT QË E NJEH…