Leonard Cohen: Titujt

leonard cohen stili

Kam pasur titullin Poet
bën vaki edhe isha
për një kohë
Po ashtu edhe titulli Këngëtar m’u akordua
edhe pse
mezi mund të mbaj melodinë
Për shumë vite
isha i njohur si Murg
e rruaja kokën dhe vishja rrobat
dhe zgjohesha herët në mëngjes
I urreja të gjithë
por veproja me bujari
dhe askush nuk më gjeti
Reputacioni im
Si Gruar ishte shaka
Kjo më bëri të qesh me hidhërim
nëpër dhjetë mijë net
që i kam kaluar i vetëm
Nga dritarja e katit të tretë
mbi Parc du Portugal
Kam shikuar borën
si binte gjatë gjithë ditës
Si zakonisht
askush nuk është këtu
kurrë as që vjen kush
Fatmirësisht
biseda e brendshme
anulohet
nga zhurma e bardhë e dimrit
“Unë nuk jam as mendja,
As intelekti,
as zëri i heshtur brenda…”
edhe kjo është anuluar
e tash Lexues Fisnik
në çfarë emri
në emër të kujt
vini
të çoni dëm kohën me mua
në këto sfera luksoze dhe të pakësuara
të Intimitetit të Kotë?

E përktheu: Fadil Bajraj

ObserverKult


Lexo edhe:

JOHN YAMRUS: POETI UNIVERSITAR