Letër dashurie: Kur të plakesh, dua që ti t’i kujtosh ato pak orë…

Shkrimtari i famshëm francez, Gustave Flaubert, i shkruan bashkëshortes së tij, Louise Colet, në vitin 1846:

“Do të të mbuloj me dashuri kur të të shoh herën tjetër. Me përkujdesje, me ekstazë. Dua të të mbush me gjithë gëzimet e mishit, aq sa ty të të bjerë të fikët e të vdesësh. Dua që ti të mahnitesh nga unë, dhe t’i thuash vetes tënde që as nuk i ke ëndërruar ngazëllime të tilla… Kur të plakesh, dua që ti t’i kujtosh ato pak orë. Dua që kockat e tua të thata të mbushen me gëzim kur të mendosh për to.”

ObserverKult