Liliana Çavolli: Kjo dashnia kjoft mallkue… (teksti dhe muzika)

Teksti i këngës “Kjo dashnia kjoft mallkue” e kënduar nga këngëtarja Liliana Çavolli

Kjo dashnia kjoft mallkue
Qi s’po m’len me ndej rehat.
Ty moj lule pa t’i shkrue,
S’paku dy tri fjalë.
Ty moj lule pa t’i shkrue,
S’paku dy tri fjalë.

Oh, malli yt s’më len derman,
aman!
Oh, malli yt s’më len derman,
aman!

Të kisha krah un’ i mjeri
Të vijsha në prehen tand!
Të kisha krah un’ i mjeri
Të vijsha në prehen tand!

Ty moj lule njiherë t’zgjodha
N’zemrën time të mbaj ndry’.
Ndonse larg prej teje ndodha
Mendjen e kam n’ty!
Ndonse larg prej teje ndodha
Mendjen e kam n’ty!

Oh t’shkretën zemër
Ç’ma ke therrë, aman!
Oh t’shkretën zemër
Ç’ma ke therrë, aman!

Drue po vdes i mjeri,
Pa të marr un’ erë!
Drue po vdes i mjeri,
Pa të marr un’ erë!

ObserverKult

———————————————————-

Lexo edhe:

“ZONJAT E KANGËS” NË THURJE STILESH ME PERLAT E MUZIKËS SHQIPE

Lidhja që aktorja Edona Reshitaj ka me teatrin është e thellë. Vërehet edhe kur ngjitet në skenë si këngëtare. Qasja e saj teatrale i jep fuqi interpretimit muzikor. Kështu ishte edhe të mërkurën mbrëma në koncertin e saj recital “Zonjat e kangës”, në Teatrin Kombëtar të Kosovës. Koncerti qe dedikim për këngëtaret Nexhmije Pagarusha, Vaçe Zela, Tefta Tashko, Fitnete Rexha, Marie Kraja, Hanife Sejfulla Reçani, Liliana Çavolli, Merita Halili, Nazmije Hoxha dhe për kompozitoren Pranvera Badivuku.

Zonjat e kangës, siç u referohet atyre Reshitaj, lanë gjurmë të pashlyeshme në muzikën shqipe. Disa perla muzikore të tyre i solli edhe këngëtarja Reshitaj në koncertin e saj. U dha një ngjyrim të lehtë jazzi duke i lënë pastaj të lira. Në këtë formë stili i saj mbetet i veçantë.

Reshitaj pas këngës “Zani i tij më thërret”, që nuk e ka famën e “Bareshës”, e cila edhe vulosi potencialin e Pagarushës si këngëtare, vazhdoi me këngët e tjera që kishte në repertor. Solli “Flokët e gocës” kënduar nga Hanife Sejfullahu – Reçani, “O zambaku i Prizrenit” kënduar nga Liliana Çavolli, “Doli goca në penxhere” kënduar nga Merita Halili, “Moj zogo” e “Shega guracake” kënduar nga Nazmije Hoxha. Përpunimin e këngëve që erdhën në këtë koncert e ka bërë vetë Reshitaj kurse aranzhimin e tyre Visar Kuçi.

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU