Liljana Kondakçi: Ne lindëm në pranverë (teksti dhe kënga)

Nuk e mbaj mend në ishte prill a maj,
Kur emrin tënd unë në buzë nisa ta mbaj,
Çdo hap në jetë më zgjon një melodi,
Në çdo motiv refreni ishe ti.

Një stinë e blertë ty emrin ta ka dhënë,
Ndaj pranë e pranë buzëqeshni në çdo këngë,
Nga zërat tanë ditët kumbojnë,
Se në pranverë ne lindëm dhe jetojmë.

Motivi pranveror vallëzon në gji si det,
Dallgëzon prej krahërori dhe merr krahë në jetë.
ora dhe ditët shkojnë,
E jeta në shtigje na fton
Dritë pranverore vendi im jeton.

LEXO EDHE: Liljana Kondakçi: Ti ikën bëhesh erë… (teksti dhe kënga)