Liljana Kondakçi: Dashuria… më ndjek kudo (teksti dhe kënga)

Po shkoj tek ajo
përpara rrugës së fabrikës
po e pres
ajo më dashuron
s’e kuptoj pse i kam ndenjur
ftohtë dhe larg.

Pse dashurinë
e saj s’ia kthej
ajo kaq shumë e do.

Po shkoj tek ajo
përpara rrugës së fabrikës
po e pres
ajo më dashuron
Dhe sikur larg të shkoj
Ajo më pret
Në dashurinë e saj unë jam
E do të jem unë përgjithmonë.

Edhe vitet sa më shumë të shkojnë
dashuria e saj më kthen
dhe atje mbes gjithmonë.

Dashuria e saj më ndjek
Më ndjek mua kudo.


LEXO EDHE: “NISA TË KËNDOJA QË NË KOPSHT”/ 53 VJET NË SKENË, LILJANA KONDAKÇI ME TË NJËJTIN ZË

Ajo është një këngëtare shumë e njohur në skenën e muzikës shqiptare, që i ka bërë të gjithë të ëndërrojnë me këngët e saj. Është pak nga ato raste ku artisti mund të ruajë ngjyrat e zërit të saj të dikurshëm. Edhe sot njësoj sikur doli herën e parë në skenë është një nga këngëtaret tona më të dashura .

Liljana nuk është thjesht një këngëtare e festivaleve të këngës, por është një nga ato këngëtare që çdokush nga ne i njeh këngët e saj përmendësh.

Zëri i saj natyral, një vesh absolut muzikor, ajo kishte një aftësi për të mësuar këngët shumë shpejt dhe një njeri me një zemër të madhe.

Repertori i saj muzikor është kaq i madh me kaq shumë këngë të llojeve të ndryshme, sa të vjen nganjëherë çudi se si një këngëtare e vetme të këndojë kaq shumë këngë të ndryshme.

Ajo ka lëvruar këngën qytetare shqiptare, këngën e muzikës së lehtë, baladën, këngën rock, çdo gjë ka kënduar Liliana Kondakçi.

Edhe ku i jepnin këngë të cilat nuk i shkonin vokalit të saj, ajo i këndonte gjithmonë për të mirën e punës. Për të treguar për Lilianën…

TEKSTIN E PLOTË MUND TA LEXONI KËTU