Luan Zhegu & Ledina Çelo: Erdha sërish i përmalluar… (teksti dhe kënga)

Erdha sërish i përmalluar
Me pika loti nëpër sy
Në këtë skenë ku kam kënduar
Vetëm për ju

Këndo dhe ti rini me zërin tim
Këndo me zërin tënd për dashurinë
Më jep rininë ti, dashurinë
Ritmin plot magji në këngën time

Një këngë na mbeti pa mbaruar
Na mbeti pezull një dëshirë
Një dashuri pa dashuruar
S’u tha një lamtumirë

Ku janë ato që dashuruan
Në mes lëndinave dhe në mal
Ku janë vajzat djemtë ku shkuan
Më vjen të qaj…

Njerëzit që dëfrejnë, yjet që shkëlqejnë
sonte dua t’i shoh
Dhe në gëzime fëmijësh jehon dashuria – o
Ju na falët zemrën, ne ju falëm këngën
Tinguj që s’kanë mbarim
Në këngen time këtë mbrëmje
Jeni ju refreni im

Dhe ju kënduat bashkë me mua
Në zërin tim plot dashuri
Sa jetën time unë ju dua
Ndaj erdha përseri

Dhe bashkë me ju kënduam
Dhe gjetem vehten në çdo varg
Në krahë ëndrrash fluturuam
Shkuam larg…

Njerëzit që dëfrejnë, yjet që shkëlqejnë
sonte dua t’i shoh
Dhe në gëzime fëmijësh jehon dashuria – o
Ju na falët zemrën, ne ju falëm këngën

Tinguj që s’kanë mbarim
Në këngën time këtë mbrëmje
Jeni ju refreni im
E doni dashurinë – Po!

E doni Shqipërinë – Po!

E doni shpirtin tonë -Po!
Ritmin tonë – Po!
Të këndojmë të gjithë së bashku
Ju na falët zemrën, ne ju falëm këngën
Tinguj që s’kanë mbarim

Në këngën time këtë mbrëmje
Jeni ju refreni im
Në këngën time këtë mbrëmje
Jeni ju refreni im.

———————————————————————————————-

LEXO EDHE: LEDINA ÇELO: GABOJA, TI KËRKOJE TJETËR… (TEKSTI DHE KËNGA)

Këtu nën lëkurë jeton një shpirt
që ti s’e njohe kurrë.
Dhe sytë prek ngadalë,
mbushur me dritë,
Që kurrë s’e pe ti jo.

Unë ditë për ditë u tjetërsoja,
Doja t’i ngjasoja asaj,
Unë ditë për ditë për ty ndryshoja,
Sa gaboja… Po pse të jem ajo?

Gaboja…
Ti kërkoje tjetër emër.
Gaboja…
Unë jetoja si një tjetër,
Sa e rëndë të zgjohesh vetëm.
Po paguaj të vërtetën,
Gaboja…
Mbi mëkate flija se të doja.