Luljeta Aliu: Falja…

Kur të kesh gjetur puthjet e mia
e di se t’i kam falur të gjitha premtimet e shkelura.
Buzëqeshjet tua do të shndrisin mëngjeseve prapë,
si dielli që e adhuroja kur zgjohesha pranë teje…
Kur lëkura e të dashurës tënde
të jetë aroma e vetme që ta mbushë zemrën me jetë
dhe asgjë tjetër pos buzëve të saj nuk ta shuan etjen
tek atëherë të kam falur thyerjen e të gjitha ëndrrave,
edhe gënjeshtrat, edhe mashtrimet, edhe ofendimet.
Kur valvitja e flokëve të së dashurës tënde
është flladi i vetëm që ta freskon shpirtin
dhe dehja më e ëmbël kur pushon në gjoksin e saj
atëherë dije që të kam falur vrasjen e dashurisë sonë…
Deri atë ditë nuk do të gjesh dashuri!