Manjola Nallbani: Ik, të lutem largohu (teksti dhe kënga)

Nuk e di sesi ndodhi,
jo nuk ishte pabesi
u takuam papritur,
humbëm krejt në dashuri
një vështrim,
të gjithë qenien ma pushtonte
e dashuruar, të dashuruar
natën mbyllja sytë të përqafoja.

Eja në ëndërr, eja në ëndërr
veç në ëndërr unë e jotja jam
eja në endërr, eja shpirt në ëndërr
jo në ëndërr ne nuk bëjmë mëkat
kam frikë të zgjohem
pse largohesh
le të humbim sado pak të dy
le të humbim.

Ik të lutem largohu
se jam zjarr e mos të djeg
veç në ëndërr afrohu
atje jam unë mbretëreshë
shpirti im
unë e jotja s’mund të bëhem
jo.

I mungove një nate
ëndrrës sime për çudi
krahëhapur të prisja
kisha ardhur unë tek ti
shpirti im
mbetem engjuj të një ndjenje.