Manjola Nallbani: Kur e humba një dashuri (teksti dhe kënga)

Dashurinë e parë dhurova
për të njohur një njeri
dhe mësova të mos gaboj
kur e humba këtë dashuri.

Me puthje gënjeshtare
ma mësove dashurinë
e pastër isha fare
e nuk e njihja pabesinë.

Por ja që nisi era
ranë fletët një nga një
jeta ëndrra s’ka ngahera
ka dhe lot e tradhëti.


Dashurinë e parë dhurova
për të njohur një njeri
dhe mësova të mos gaboj
kur e humba këtë dashuri.

Zemrën time e lëndova
e plagosa në rini
por pranvera sërish do vijë
dhe do sjellë tjetër dashuri.

O dashuri
sekreti i moshës që na rinon,
ti papritur vjen
dhe krejt papritur si era shkon.
Oh, eja, eja, dashuri,
eja, eja, përsëri,
merrma dhimbjen time
dhe më ndiz një zjarr të ri.


Dashurinë e parë dhurova
për të njohur një njeri
dhe mësova unë të mos gaboj
kur e humba këtë dashuri.

Zemrën time e lëndova
e plagosa në rini
por pranvera sërish do vijë
dhe do sjellë tjetër dashuri.

Dhe mësova unë të mos gaboj,
kur e humba këtë dashuri.

ObserverKult

————

Lexo edhe:

MANJOLA NALLBANI: NË ERRESIRË PA MBARIM… QAJMË TË DY (TEKSTI DHE KËNGA)