Maram al Masri: Nuk donte shumë ajo…

maram al masri

Poezi nga Maram al Masri

Herë pas here
hap dritaret
dhe here pas here
i mbyll.
Hija e tradhëtonte
pas perdeve
Vjen e shkon.
Ngre zërin narrativ
dhe zbrazëtirën e mbush me muzikë
Sikur do t’u thotë kojshive
se gjithçka është normale.

E shihnim
të kalojë vrik,
kokëulur
me bukën në dorë,
duke u kthyer
atje ku
s’e priste askush.

Nuk dëshironte
më shumë sesa
një shtëpi
fëmijët dhe gruan
që e dashuron.
Veçse, një ditë u zgjua
për ta gjetur shpirtin
të plakur.

Asgjë tjetër nuk donte
më shumë sesa
një shtëpi, fëmijë
dhe një burrë që e don.
U zgjua
një ditë
dhe pa që
shpirti i saj
kishte hapur dritaren
dhe kishte fluturuar.


Përktheu: Elmaz Fida

ObserverKult

Lexo edhe:

MARAM AL MASRI: FËMIJËT NUK I KUPTOJNË LUFTRAT…

Fëmijët nuk i kuptojnë
edicionet e lajmeve
rënien, ngritjen dhe luhatjen e bursës
madje, as krizën ekonomike.
Fëmijët ëndërrojnë
për kuajtë
qentë, macet
dhe miqtë
Në veçanti
ata ëndërrojnë puthjet, buzëqeshjet
dhe duart përkëdhelëse.

Fëmijët nuk e kuptojnë
heshtjen e dasmave
mbylljen e qendrave argëtuese
as dhe refuzimin e familjarëve
kur ata kërkojnë mollën e dashurisë
çokollatën
apo qoftë dhe një xhiro me kuaj
druri

Poezinë e plotë e gjeni KETU

ObserverKult