Mariza Ikonomi: Pse mungon dashuria… (teksti dhe kënga)

Pse të trembur zogjtë në pemë sot po rrinë?
Pse s’po fluturojnë pse s’po cicërijnë?
Dielli lart në qiell pse ngjan si i ngrirë?
Pse çdo ditë që vjen shohim më pak dritë?

Përse sot po jetojmë
në një botë të egër në një botë të ftohtë
Harrojmë se pa dashuri jemi një hije
në një botë bardh e zi.

Ku është dashuria ku është pse mungon?
dhe sa kohë akoma të gjithë pa të ne do jetojmë?
Ku është lumturia ku është kush e di?
Edhe sa kohë do e fshehim në mirësinë

Pse qyteti ndjen e ndjen ftohtësi?
Edhe pse kalojmë nëpër rrugët e tij
Pse asgjëja i zë vendin ngrohtësisë
Pse ka më pak shpresë dhe më pak besim.

Përse ne midis njerëzve ndihemi të vetëm si pa njeri?
Pse ne shohim veç veten dhe harrojmë se
jo nuk do jetojmë përjetësisht.

Nga po kjo këngëtare: Mariza Ikonomi: Nuk mundem të jetojë pa ty (teksti dhe kënga)

Jo s’dua ta dijë çfarë të tjerët thonë
Mbi letra shkruaj emrin tënd
E nuk gjej dot fjalët për ne të dy
Nuk di a mjafton të them të dua shumë.

Një psheretimë të lehtë e ndjej kur ty të prek
Më kthen sërish në një fëmijë
Çdo brengë nga unë largohet
Jeta sërish më afrohet
Ndihem ndryshe kur je ti.

Jo s’dua ta dijë çfarë të tjerët thonë
Mbi letra shkruaj emrin tënd
E nuk gjej dot fjalët për ne të dy
Nuk di a mjafton të them të dua shumë.

Një drithërimë të lehtë e ndjej kur ty të prek
Më kthen sërish në një fëmijë
Çdo brengë nga unë largohet
Jeta sërish më afrohet
Ndihem ndryshe kur je ti.

Do të futem në lëkurë
Në shpirtin tënd do rri
Veten time tek ti do ta gjej…

TEKSTIN DHE KËNGËN MUND TA GJENI KËTU