Ta dija se është dita e fundit që të shoh, do të përqafoja, do të puthja…

Gabriel Garsia Markez Marques markez

Nga Gabriel Garcia Marquez

“Nëse do ta dija se kjo do të jetë dita e fundit që do të shoh, do të mbaja afër duke të shtrënguar. Do ta lusja Zotin ta ruaj shpirtin tënd.

Sikur ta dija se kjo do të jetë hera e fundit që ti kalon nëpër këtë derë, do të përqafoja…Do të puthja plot mall.

Nëse do ta dija se kjo do të jetë hera e fundit që do të ta dëgjojë zërin, do ta ruaja secilën fjalë tënden. Do ta fiksoja qe ta kujtojë pa pushim.

Dhe nëse do ta dija se kjo do të jetë hera e fundit që të shohë, do të thoja se të dua….”

——————–

LEXO EDHE: MARQUEZ: MOS U MUNDO KOT…

ObserverKult ua sjell disa nga thënie të Gabriel Garcia Marquez:

Gabriel Garsia Marques markez

Ndoshta Zoti do që t’i të takosh disa njerëz të gabuar përpara se të takosh të duhurin, kështu që t’i jesh mirënjohës.

Mos u mundo kot! Gjërat më të mira ndodhin kur më pak i pret.

Gjuhët e huaja të duhen vetëm kur shet. Kur shkon të blesh të gjithë të marrin vesh si ç’ke me të.

Të gjitha qeniet njerëzore kanë tri jetë: publike, private dhe sekrete.

Mënyra më e keqe për të ndier mungesën e dikujt është t’i jesh ulur pranë e të dish se nuk do ta kesh kurrë.

Vjen gjithmonë mëngjesi dhe jeta na jep prapë mundësinë t’i bëjmë gjërat si duhet.

Asnjë ilaç nuk e shëron sëmundjen që nuk e shëron lumturia.

Do të ketë gjithmonë njerëz që të kritikojnë. E vetmja gjë për të bërë është e vazhdosh të kesh besim. Dhe bëj kujdes se kujt i jep besim dy herë.

ObserverKult

Lexo edhe:

VDEKJA TRAGJIKE E DJALIT TË ARBEN DUKËS, RRËFIMI I NËNËS: E DËRGUAM NË SHBA PASI NA E RRËMBYEN NJERËZIT E SALI BERISHËS