Mimoza Ahmeti e Rita Petro flasin për temat tabu e atë që nuk e shkruajnë burrat

a do vish poezi nga rita petro

Poetet Mimoza Ahmeti e Rita Petro kanë mbajtur një takim me të rinjtë pranë Qendrës Kombëtare të Librit, ku kanë folur për letërsinë e grave, guximin e prekjen e temave tabu.

Rita Petro që njihet edhe si botuese, u ndal te një moment i jetës së saj. Kur botoi vëllimin “Vrima” dhe ngjyrimin femëror të letërsisë edhe si nevojë.

Ahmeti dhe Petro janë dy poete të guximshme, që lëvrojnë stile të ndryshme. Por me një rrugëtim pothuaj të njëkohshëm dhe me mesazhe guximi e force./balkanweb

LEXO EDHE: FLET POETJA RITA PETRO: SI I SFIDOVA PARAGJYKIMET…
MIMOZA AHMETI, SI NDIKOI REGJIMI DHE KUSHTET SOCIALE TE POETJA DHE SHKRIMTARË TË TJERË?